/**/ גידול אורגני: דובדבן . גודגדן מזרע
האתר החדש גידול-אורגני מחליף את בלוג יותר מידע ויותר קונקרטי כנסו גידול-אורגני

יום ראשון, 26 באוקטובר 2008

דובדבן . גודגדן מזרע

דובדבן או גודגדן מזרע זה תהליך לא פשוט
(כשאני משתמש במילה דובדבן זה גם הכוונה גם לעץ גודגדן)
יש שתי אפשרויות:
1. לזרוע שקד ואז להרכיב את הדובדבן זה מה שעושים בארצות הסלאביות. אומרים שהקנה של השקד נותנת לפרי טעם יותר טוב
2. לזרוע רצוי זן זריע של דובדבן (מזהים על ידי זה שהפרי מאוד קטן ואם טעם לוואי אני לא יודע איך קוראים לזן הזה אבל הוא ממש קטן וטעמו מתוק ואז מר מאוד)

את הזרע מהזן הזריע יש לשים בין 6 -8 שבועות (בארץ רצוי 8 שבועות) במקרר באיזור קר אבל שלא יקפא על מנת שיקבל למעלה מ 1000 מנות קור. את הגרעין צריך לשים בורמיקוליט רטוב בכלי עם ניקוז רצוי לקחת כוס פלסטיק ולחורר את הכוס עם מחט מלובנת
לאחר 8 שבועות יש להוציא את שהנבט קלט אנו נעביר אותו לעציץ קטן
וכשהצמח מתחזק נעביר לאדמה כשהעץ יתפוס נפח רק אז נוכל להרכיב את הדובדבן בסוף החורף

5 תגובות:

יעקב אמר/ה...

האם שמים את הגרעינים בורמיקוליט
בזמן שהם במקרר תודה יעקב
וחוץ מזה רציתי לומר שזה האתר הכי
יעיל שאני מכיר

יעקב אמר/ה...

רציתי לשאול אם שמים את הורמיקוליט
עם הגרעינים גם במקרר

יעקב אמר/ה...

האם שמים את הגרעינים במקרר עם ורמיקוליט

יעקב אמר/ה...

כל הכבוד על המקצועיות
במיוחד על כך שאין פרסומות באתר

ישר-כוח

גידול אורגני אמר/ה...

אין פרסומות זה אומר שאני סופג את העלויות. צריך לחיות ממשהו...

אפשרות אחת
שמים את הורמיקוליט עם הזרעים זה צריך להיות לח כל הזמן ויש להקפיד לא לשים יותר מידי מים.

לשים את הזרעים במקרר בלי הורמיקוליט שיקבלו מכות קור, ורק אחר כך להעביר לורמיקוליט,

עשיתי ניסויים שניהם עבדו כך שבהצלחה